Naptár
Kemping
Szabad strand
Tiszafüred

A 127 km kiterjedésű Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, az általa nyújtott lehetőségek száma alapján viszont bátran tekinthetjük elsőnek. A fürödni és napozni vágyó családtól, a horgászon és a vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálja a számára ideális elfoglaltságot.

A tó egyik legszebb területe az észak-nyugati részén található madár-rezervátum, amely a Hortobágyi Nemzeti Park részeként 1999-óta a Világörökség része kulturális táj kategóriában. A terület az ornitológia iránt érdeklődők számára valóságos paradicsom.

A tó középső része Magyarország legnagyobb összefüggésű horgászkezelésű vize, igazi horgász-paradicsom . A pecásokat az év minden szakában ide csábítja ez a táj, hiszen hol hideg és mély a Tisza folyó, hol sekélyebb, gyorsan melegedő medencék kínálnak kedvező fogási lehetőségeket. Egy kis gyakorlattal, s természetesen némi szerencsével bárki kifoghatja a víz alatt rejtőző 50 különféle halfaj valamelyikét. Kiépített kikötők, képzett túravezetők, szálláshelyek, jól felszerelt horgászboltok várják eme sport szerelmeseit.
Az Abádszalók és Kisköre között elterülő mintegy 14 km kiterjedésű nyílt vízterület kiválóan alkalmas a vízparti üdülésre, illetve a különböző vízisportok művelésére. Igazi különlegességet jelent Magyarországon, egyedülálló módon a motoros vízijárművek (pl. jet-ski) használatának lehetősége.
Az öt alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz-kút gondoskodik a gyógyulni vágyók igényeiről.
Akik a környéken gyalog, kerékpárral, esetleg lóháton kívánják bebarangolni, lenyűgöző tájakkal, falvakkal és gazdag kulturális emlékekkel találkozhatnak.
Az alföldi népi kultúra értékeit pedig nemcsak múzeumokban, hanem az élő valóságban is meg lehet tapasztalni.